Sider

tirsdag 17. januar 2012

Knitting looms

 
For meg ser dette ut som den gamle fingerstrikkinga eller dei derre trådsnellestrikkegreiene ein laga ein gong i tida med fire spiker på ei trådsnelle. Men det ser altså ut til at dei finst også i større variantar og at folk lagar alt mogleg av slike looms. Berre sjekk denne nettstaden eller denne.

Dette seier dei om looms:
Knitting looms are simple weaving tools made of wood or plastic. Using a wrapping process, yarn is wound around the pegs of a loom to create rows of knitting. The process is simple, but the variety, shapes and sizes of looms are growing constantly as loom knitters experiment with their craft.
 Veit ikkje nett om eg syns det ser enklare ut enn strikking. Takke meg til ein rundpinne, men det er kanskje enklare for nybyrjarar. Vi kjøpte i alle fall ein loom med oppskriftsbok til niesa mi på 8 år.

6 kommentarer:

 1. Vert spennande å sjå om dette slår an. Me har seldt litt slike på butikken i sogndal.

  SvarSlett
 2. Jøss, så det har kome til Noreg altså. Berre eg som ikkje har fått det med meg før.

  SvarSlett
 3. I Danmark har de også været fremme længe, men jeg holder mig nu til mine strikkepinde. Tror det er en god gave til børn :)

  SvarSlett
 4. Jeg synes sånn strikkedukke er en utrolig tungvint måte å strikke en i-cord på. Ville aldri ha orket å strikke et helt plagg på en sånn loom. Så jeg tror i likhet med de andre kommentatorene at dette må være for de som ikke kan strikke med pinner.

  SvarSlett
 5. God ide til mindre piger der gerne vil 'strikke' lidt , har selv givet min niece een, dog holder jeg mig til strikkepindene :-))

  Fin Onsdag

  SvarSlett
 6. Jeg har strikket på en lignende, men det var noe "knot", så det ble med testinga. Foretrekker rundpinner jeg også, det går ti ganger så fort, men så er jo testing, testing litt moro også da...

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails