Sider

mandag 19. oktober 2009

Jakke med daisies
Etter mange år der eg knapt har rørt ein strikkepinne så har det siste året vore ein liten garnrevolusjon. Truleg var det den store famileauken som var i sikte som hadde hovudskulda for det. Dessutan så er det jo ein viss nasjonal og internasjonal trend ut frå alle moglege nettsider og bloggar å døma. EIt nytt miljø- og gjennbrukstiår. No fråtsar vi i nye strikke- og gjenbruksbøker.

Så då har eg latt meg inspirera. Det er så mykje fint å finna på nettet og i diverse strikkeoppskriftar. Garnet er hovudsakleg frå Oleanna med litt restar i diverse rosa-/raudfargar. I tjukkelsen på garnet er omlag som klassisk totråds ullgarn. Vrangborden og volangane nedanfor er inspirert av ermane på ei jakke eg har strikka tidlegare frå Myk start Oppskrifta på korleis strikka daisies finn de hjå Pickles. Dei har lagt ut veldig informative bilete så det var enkelt å få til. Storleiken passer til ca 3-6 mnd. Det finst trass alt ein del kjempebabyar i dei norske heimane etter kvart. Store, fine og velfødde. Mi vetle, sneddna snelle vert stadig tatt igjen i både vekt og høgde av små barn som er eit halvår yngre. Vel det var ein digresjon. Strikk vrangbord på pinne 3 og resten på 3,5. Eventuelt kan du nytta pinne 4 på daisies av di strikket tenderer til å verta litt strammare med den teknikken.

Legg opp 260 masker, strikk rett fram og tilbake til du har 5 riller/10 omgangar. Strikk så saman to og to masker til du har 130 igjen. Då strikker du vrangbord 10 omgangar. Strikk ein omgang glattstrikk og auk 10 makser jamnt fordelt. Strikk så daisies 22 rader. Strikk 28 masker rett, fell 10 masker strikk 54 masker rett, fell 10 masker. Du skal no ha 28 masker igjen som du strikker ut. Strikk så ermene. Legg opp 80 masker og strikk 3 riller /6 omganger. Strikk så saman to og to til du har 40 masker. Auk to masker ca kvar 1,5 cm 10 gonger til du har 60 masker. Strikk til ermet måler 18 cm. Fell 10 masker midt under ermet. Strikk så dei 28 maskene på hovudarbeidet og strikk inn det fyrste ermet når du kjem til området det er felt makser, strikk dei neste 54 og strikk så på det neste ermet. Kvar gong du strikker på rettsida av ermet strikker du to masker rett saman og to masker vrangt saman ved skøyten mellom hovudarbeid og erme som ved vanleg raglanfelling. Strikk og fell til saman 18 riller før du feller til hals. Halsfelling 3, 2,1 og 1 masker i byrjinga på dei neste omgangane. Til slutt vil det då vera samanfallande halsfelling og møtepunkt for der raglanfellinga byrjar. Sett alle maskene på ein hjelpepinne eller ein tråd. No lager du knappestolpen. Legg opp 12 masker og strikk annakvar rett og vrang. Etter 5 omganger lager du det fyrste knappholet ved å strikka 5 masker, to masker saman og så eit kast. Eg har laga knapphol kvar 14 omgang og fekk då 6 knapphol. Når du har strikka knappestolpen så lang at den når til kanten av halslinninga, set du maskene på ein tråd. Knappestolpen syr du fast slik at den byrjar over volangane. GJer der same på den andre sida, men då utan knapphol. No set du alle maskene som er på knappestolpe osv på ein pinne og plukker opp 10 masker i det området du fellte på kvar side i halslinninga. Strikk 7 omganger og fell så av. Lukke til!

4 kommentarer:

  1. Veldig søt jakke! Skjønner jeg må lære meg å strikke snart.

    SvarSlett
  2. Takk for det. NO har den omsider fått eigar.

    SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails