Sider

søndag 3. januar 2010

Ei fin lita barnelue


Litjpia fekk ei slik lue av tanta mi til jul. Det er ei superenkel lue å strikka, og den har i tillegg veldig god passform.

Oppskrift:
Lua til litjpia var strikka på pinne 2,5 i type vanleg babyull medan eg strikka lua til veslevenen på 4 år på pinne 3 i finull.

Litjpia si lue: Legg opp 104 masker og strikk 9 omganger vrangbord (to rett og to vrang). Etter det strikker du til saman 50 omganger i det mønsteret du måtte ynskja. Sy saman huva i toppen slik at det vert ein firkant. Eg har gjort det slik at området der ein går over til ny omgang kjem som ei stripe midt bak. Hekl eller tvinn snorer på ca 12 cm som ein fester som ei løkke til pynt i kvar øvre hjørne. På kvar side 12 masker frå midten bak plukker ein opp 19 masker som skal verta til øyreklaffar. Fell ei maske i starten å slutten på annakvar omgang slik at du får ein trekant. Hekl eller tvinn reimer til snorer. Voila så har du ei lue.


Veslevenen på 4 år: Eg la opp 108 masker og strikka 55 omgangar etter 9 omgangar vrangbord. Elles er oppskrifta lik.

4 kommentarer:

 1. Så fin lue. Faktisk ga jeg nylig bort ei slik lue i baby str etter Hermann, den var strikket i "Marius"-mønster og egentlig veldig fin. Han hadde også en annen tilsvarende lue med dusk i hvert hjørne. Kanskje jeg må hive meg rundt med pinnene nå som jeg er husmor på heltid:))

  SvarSlett
 2. Kjempe søt lue. Takk for at du deler oppskrifter :D

  SvarSlett
 3. Skikkelig søt barnelue!! Så snill du er som deler mønster:))

  SvarSlett
 4. Hei hei.
  Takk for fin blogg og gode tips.
  Prøvde å strikke denne i Ragg Soft men den ble for stor og vid oppe. Hvor lang er den totalt med 104 masker opplegg?
  mvh Camilla
  fromreide@hotmail.com

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails