Sider

søndag 15. april 2012

Kunst mot kjønnsleppekirurgi

Dette kunstprosjektet må vera eit av dei flottaste på lenge. Eg skulle i alle fall gjerna ha sett det. Ein skulptur med 400 gipsavtrykk av ulike vulvaer med mål om å visa kvinner og menn korleis ein vulva verkeleg ser ut og med det gå til åtak på kjønnsleppekirurgien.

Som gynekolog møtet eg av og til kvinner som meiner dei har for store kjønnslepper. Dei er alle sjølvsagt heilt normale å sjå til. Eg har skrive om dette tidlegare Plagsame kjønnslepper der eg mellom anna kritiserer NRK for å visa programmet "Pinlege sjukdomar" som opererer på friske kjønnslepper og understøtter vrangforestillinga om at kjønnslepper skal vera under ein viss storleik. I tillegg har eg vist til kvinde kjenn din kropp og kussomaten som har hatt same agenda som denne utstillinga ved å ta bilete av vanlege underliv.

Bladet Alt for damene har skrive ein artikkel om intimkirurgi med bakgrunn i denne utstillinga. Eg finn det i grunnen litt sjokkerande at ein skal behandla folks dårlege sjølvbilete ved å kutta i underlivet deira. I staden er dette kulturprosjektet som tar opp kampen mot pornonormifiseringa av underlivet som utgangspunkt for kunnskap om kva som er normalt.

3 kommentarer:

 1. Guri malla, fra strikk til stripp på et tastetrykk! (0:

  Skjønner at du er faglig engasjert, selv syns jeg denne typen totalt unødvendig kirurgi blir nok et bevis på hvor usunt et samfunn der alt skal synliggjøres og "normaliseres" gjennom å blåses opp i stort format på tv, blader, plakater. Vi skal ikke lenger bare sammenligne oss med livvidden og rompebredden til modellene som lir påtvunget oss på alle kanter, vi skal til og med vurdere vårt mest personlige mot en eller annen standard av hva en syk bransje mener er normalt! Og kanskje ikke finne oss selv verdige? Jammen glad jeg ble kjønnsmoden i en litt mer uskyldig tid!

  Hurra for kunst som viser variasjon! Og for damer som deg som taler kvinners sak! God natt!

  SvarSlett
 2. Flott bloggpost!!
  Tenk så kjedelig det hadde vært om vi alle var like...

  SvarSlett
 3. Synes det er flott at du tar dette opp. Det er så altfor mange krav og forestillinger om hvordan vi skal se ut i dag, som er helt umulig å leve opp til for de fleste. Også skal man til og med ha bekymringer for om underlivet ser bra nok ut??

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails