Sider

fredag 25. november 2011

Vottetid


Og julegåvetid. 32 masker på garn med ca tjukkelse som vamsegarn og ein enkel tommel utan å auka frå ribbekanten til tommelen. No får restegarnet svingt seg.

Burde vore flinkare til å strikka slik småstrikk. Besta vår i etasjen under har den siste drøye månaden kome opp i ca 50 stk vottar, halsar og luer som ho skal selga på marknaden i Ulvik i helga. Ein imponerande produksjon. Det er langt frå det eg har klart å få til. Håper det kjem riktig mange til marknaden i Ulvik i helga.

Elles driv eg og pakker før australiaturen. Lurte på om eg skulle skriva ein haug med julekort også, men lurer på om eg ikkje heller skal prioritera å strikka :-).

lørdag 19. november 2011

Oppdatering på Fanaboleroen

Som strengt tatt ikkje lenger er nokon bolero som de kanskje kan sjå. Eg fann ut at eg er for tjukk på midten til å ha lyst på bolera. Det er deilig å skjula magen. I alle fall forsøka å skjula den.

Det går altså framover. No også som vest. Som de ser så har eg lagt til dei same firkantane på bærestykket som på ermene og i tillegg lagt til ein god del ekstra striper for å få betre lengde. Eg har faktisk strikka tre grøne og tre kvite striper før eg byrja å skrå over bringa.

Når eg no sit her med denne vesten så fekk eg faktisk lyst til å strikka meg ein lekker vest også Ysolda har fleire eg liker.

Snart går heldigvis turen til Australia, og eg byrjar så vidt å få hovudet over vatn, men berre så vidt. Framleis har eg ein del ting som skal i mål, men vår fantastiske besta i etasjen under har lovt meg husvask medan vi er i Australia i julegåve så då roer eg i alle fall ned den nerven litt. Fantastisk julegåve! Skuldrene letta mange hakk.
God natt i stua og framleis god helg.

lørdag 12. november 2011

Hidden igjen


Trass i at eg ikkje er heilt sikker på kor nøgd eg er med måten ein auker på til dette sjalet sidand det liksom ender med å "krympa" litt nedst så har eg altså strikka eitt til. Eg liker nemleg veldig godt den bølgekanten nedst. Kanskje må eg modifisera og laga mitt eige mønster. Denne gongen har eg brukt Drops alpakka (sennepsgul) og babyull frå Gjestal (brun). Mønsteret er altså Hidden in the forest av Veera Välimäki.

Det er ikkje alltid like enkelt å ta fine bilete i november i Bergen, men no har vi jo fint vær for tida. I tillegg har Litjpia plutseleg vist interesse for å vera modell. Det er verkeleg noko nytt. Kanskje ho var mest opptatt av å få merksemd frå mora som hadde vore meir enn busy og ein smule avvisande i forkant. Papirsortering, rydding, husvask - blæh for store og små.
PS: legg merke til den fine kombinasjonen med badedrakt og stiliongs. Vi prøver ut feriegarderoben.

Elles er det lite tid til blogging for tida. Litt stressa for å få i mål ein del ting før vi hiv oss på flyet til Australia om eit par veker. Eg skal på kongress og Litjpia med bestemor som barnevakt skal vera med. 




No har eg bestillt julekort, men lurer jo på kva slags prioritering det er frå mi side. Skikkeleg krampetiltak sidan vi kjem heim to dagar før jul, men det er vel greit å senda slike kort på litjjulkvelden og?

lørdag 5. november 2011

Tunisia - ull eller tull

Var det ikkje Expertreiser dei heitte dei som hadde superbillige turar til syden på 90-talet? Vi rakk så vidt ein tur til Tunisia før dei gjekk konkurs og fleire flylass sto fast rundt omkring.

Bra tur. Vi rusla oss også inn i nokre bakgater og fann ein høgst lokal utsalsstad som mellom anna solgte dette garnet. Det er ganske røfft spunne og ujamnt med rusk og rask stikkande ut både her og der. Eigentleg trur eg det er til bruk i kelimtepper. No er eg jaggu ikkje sikker på om det er ull. Det har litt uklår tekstur. Vel, uansett så har eg no strikka eit slags teppe som i utgangspunktet skal tovast.... så då får eg i alle fall svar på ullkvaliteten.

Eg har ein del garn igjen og håper inderleg at det kan tovast, men det gjer seg ikkje så verst slik det er no heller. Målet er å produsera sitjeunderlag. Besta vår har hatt besøk av niese Stine frå Svolvær som lager nokre aldeles nydelege og smarte sitjeunderlag. Det er altså ho vi prøver å etterapa.


Elles går det mykje i kursing for tida. Epidemiologi, puh, det er i grunnen ganske vanskeleg og himla mykje statistikk. Odds ratio og relativ risiko, eg kjenner meg halvt hjelpelaus. I tillegg køddar iphoto med meg så eg får ikkje redigert bileta så her ser det mine fantastiske bilete frå stova ein sein, sur laurdagskveld.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails