Sider

onsdag 29. februar 2012

Rosa muffins


Litjpia er sjuk, men ikkje sånn derre konstant heilt utmatta sjuk. I alle fall ikkje på føremiddagen. Så i dag har vi klistra med klistremerker, brukt glitterlim og teikna ansiktet. Nille altså - slettes ingen dum butikk for småbarnsforeldre.

I tillegg har vi baka, og det er ikkje noko denne mora gjer så ofte. Slikt overlater vi til besta. Ikkje for det litjpia får laga omelett etc. Men, vi har altså gått laus på all inclusive pakkane i skapet. Ting eg hamstra då eg trudde eg skulle driva med slike heimlege sysler. Veldig glad i Toro og Møllerens etc. I går satsa vi på sunne knekkebrød, men i dag fekk vi besøk så då gjekk vi laus på muffinspakken. Ja, det heiter muffins på den pakken frå Toro. Veit at det visst nok heiter cupcakes for tida.

Vert faktisk ganske lattermild av den derre cupcakestrenden. Det eine kunstverket etter det andre. Vil vel ikkje karakterisera våre cupcakes som kunstverk, men eg fann til slutt den raude konditorfargen og noko kakepynt eg også har hamstra før ein fødselsdag. Voila, rosa cupcakes. I nokre har vi putta litt rosiner medan eit par andre fekk bringebærsyltetøy. Til sjuande og sist ville ikkje litjpia ha desse kakene så no sit eg igjen og lurer på kor lurt det er at eg et dei. "Det er bedre med en slant i vasken enn en kilo på dasken", sa mora til ein tidlegare kjærast.

PS: Etter å ha fått litt merksemd kring muffinsane mine på Facebook så skjønar eg no at det er muffins og ikkje cupcakes eg har baka for dei er litt for ustrigla til å vera cupcakes. Cupcakes har visst også smørkrem. Det er ikkje dette. Elles vil eg visa til eit bra innlegg frå Marta Breen på den nye husmortrenden.

onsdag 22. februar 2012

Tova livmorhalser


Med mangel på ferdigstrikka eigne prosjekt så held eg fram med å presentera andre. Eg er jo svak for dei som strikker kroppsdelar og i leitinga etter ein illustrasjon for livmorhalsscreeningprosjektet så fann eg den tova cervixen. The felt cervix project gir deg til og med oppskrifta på å strikke din eigen.


Her ser du nokre variantar. Og så må de hugsa damer at ein tar celleprøve kvart tredje år så framt ein ikkje har hatt celleforandringar. Dette kan ein ta hjå fastlegen. Det er ikkje naudsynt å gå til ein gynekolog.
Ha ein strålande kveld.

søndag 19. februar 2012

Strikketaggarane

Har vore i Oslo i helga i 70-årsdag. Det høyrest kanskje ikkje så sprekt ut, men dette er verdas kulaste dame  - Agnete Strøm som mellom anna har vunne likestillingsprisen i Bergen 3 gonger. Kjenner eg vart veldig overraska over ikkje å finna ein wikipediaartikkel om Agnete.... Ho har vore internasjonalt ansvarleg i Kvinnefronten i ei årrekke og drive prosjekter i mellom anna Tanzania, Peru, Filipinene med meir. Aktiv i kampen for å gi kvinner asyl med grunn i kjønnsbasert forfølgelse og for å få i gjennom sexkjøpslova. Vel, festen varte til halv 5 om morgonen etter taler, musikk og dans. 

Men i denne bloggesamanhangen så skulle eg vise bileta av strikketagginga i Nydalen. Det var nemleg fint vær i dag i Oslo og storfamilien har vore på tur. Noko har vorte litt falma, men dei har lagt til nye kreasjonar. Strikking er også überkult for tida.

lørdag 11. februar 2012

Prinsessekrone

Det går rimeleg mykje i prinsesser, fine kjoler og ynskjet om endå fleire kjoler og smykker for tida. Puh, har kjøpt inn heksekostyme i dag som ei motvekt.


Men i tillegg har eg gitt etter for ynskjet om ei prinsessekrone. Det er karneval på fredag og prinsessekostyme er bestillt. Så då har eg like så godt hekla ei krone. Jenta er fornøyd og det er eg og. Mykje betre at ein gjer seg ferdig med dei derre prinsessegreiene no og så kan feministen dukka fram frå tyllskya seinare.

onsdag 8. februar 2012

Fanabolero

Snakk om tre i eitt. Dette er eit skikkeleg kinderegg. Eg har strikka, hekla og brodert. Trur dette må vera det mest forseggjorte plagget eg nokon gong har laga. Kanskje er det difor eg har budd i det i dag. Som Besta sa så kan det eigentleg brukast både til fint og kvardags avhengig av kva ein har under. Eg var også på ein fotoseanse i dag der eg brukte jakka. Diverre så er det nokon som eig dei bileta så eg kan ikkje berre bruka dei fritt utanom i privat samanhang. Og det er vel strengt tatt ikkje dette. De må altså nøya dykk med dei bileta eg fekk veninna mi til å ta på altanen på Kvinneklinikken i Bergen då sola diverre hadde gått attom ei stadig veksande sky. Ein smule irriterande kan ein vel seia. Jakka var sjølvsagt endå finare i dei proffe bileta i soljos enn i skuggedalen på KK. 

Eg er altså strålande nøgd med jakka. Fekk i tillegg kjøpt meg ei fin nål til å lukka ho med på Husfliden i dag av bein og tre.

Nett som eg sit her burde eg også ha rydda i heimen, men er alt for nøgd med jakka til ikkje å blogga om ho idag sjølv om det er midt på natta.

Eg har altså som de ser lagt på ein rutebord og nokre ekstra luserader (6stk) for å gjera det til ei jakke i staden for ein bolero. Det takkar eg meg sjølv for gong på gong, for den hadde nok ikkje vorte brukt viss den var ein bolero. Eg måtte også justera litt på skuldrene etter at eg sydde den saman for den siste luserekka gjorde at skuldrene sto eit par cm utanfor skuldrene. Såg nesten ut som eg hadde skulderputer. Det er ikkje den effekten eg ynskjer så då korrigerte eg det. Sidan eg tok med dei ruterekkene på bolen også så fekk eg jo ganske så mykje ekstra å brodera også. Det tok 2-3 kveldar å brodera alt. De finn mønsteret på Ravelry og Epla.

lørdag 4. februar 2012

Artig å brodera


Forbausande artig faktisk. Trudde også det kom til å ta mykje meir tid enn det det gjer. Ferdig med eitt erme og snart to berre på ein kveld. Dette var altså meir i føljetongen om fanaboleroen. Lite anna som vert strikka for tida. Alt for mykje tid som går bort i Wordfeud og Backgammon er eg redd.

GOD HELG!!!

torsdag 2. februar 2012

Eit lite snikfoto


No har eg byrja på heklekanten på Fanaboleroen. Må seia eg er ganske så nøgd. Snart skal eg brodera.

Ha ein god kveld!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails