Sider

søndag 19. februar 2012

Strikketaggarane

Har vore i Oslo i helga i 70-årsdag. Det høyrest kanskje ikkje så sprekt ut, men dette er verdas kulaste dame  - Agnete Strøm som mellom anna har vunne likestillingsprisen i Bergen 3 gonger. Kjenner eg vart veldig overraska over ikkje å finna ein wikipediaartikkel om Agnete.... Ho har vore internasjonalt ansvarleg i Kvinnefronten i ei årrekke og drive prosjekter i mellom anna Tanzania, Peru, Filipinene med meir. Aktiv i kampen for å gi kvinner asyl med grunn i kjønnsbasert forfølgelse og for å få i gjennom sexkjøpslova. Vel, festen varte til halv 5 om morgonen etter taler, musikk og dans. 

Men i denne bloggesamanhangen så skulle eg vise bileta av strikketagginga i Nydalen. Det var nemleg fint vær i dag i Oslo og storfamilien har vore på tur. Noko har vorte litt falma, men dei har lagt til nye kreasjonar. Strikking er også überkult for tida.

5 kommentarer:

 1. Jeg tror på at 70 var sprekt. Og damen høres meget sprek ut også. Hva med at du skriver artikkelen om henne til Wikipedia?

  SvarSlett
 2. Gratulerer med sprek venninne, sånne trenger vi flere av! Så det er masse fine strikketager i Nydalen altså, det ante jeg ikke enda jeg bor i byen. Takk for tips! :)

  Ps: Blogger har begynt med nesten uleselige koder for kommentering, og det er det på din nå.

  SvarSlett
 3. Så utrolig flott med slike kvinner som er et forbilde vi andre kan strekke oss etter. Desto eldre jeg blir, jo mer blir jeg oppmerksom på at det finnes en del utrolig flotte og kule godt voksne kvinner som jeg finner utrolig inspirerende. De har gjerne det til felles at de har funnet sin egen vei, hvor de har nektet å innordne seg andres forventninger, men derimot vært tro mot sine egne.

  Strikking er uberkult, ingen tvil om det. :)

  SvarSlett
 4. Whææ, ja burde kanskje ha skrive wiki sjølv, men når eg ikkje ein gong klarer å fjern det med koder for kommentering så trur eg ikkje det vert i denne omgangen. Agnete er verdt ein laaaang tekst. Det er eit omfattande prosjekt å nøsta opp i 40 år med feministisk arbeid og 70 år med eit aktivt liv.

  SvarSlett
 5. Så kul trepynt. Må si jeg ikke visste at dette fantes i byen. Dette må sjekkes ut:)

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails