Sider

mandag 20. juni 2011

Tubey

Så var han ferdig, og eg er supernøgd. Han sit som støpt. Spesielt liker eg korleis han draperer seg over skuldrene. Ein del andre på Ravelry har klaga over at den vert posete over ryggen, men det er ikkje noko problem dersom ein lagar ein close fit for då strekker den nedre delen seg tilsvarande. Den er trass alt meir elastisk i breidda enn den øvre delen. 

Eg må seia det var litt langtekkeleg å strikka dei to ermene i eitt, men alt i alt tok ikkje genseren så lang tid. Eg strikka i storleik large sidan det er min storleik, men gjekk ned i pinnestorleik til pinne 4. Truleg strikker eg ganske laust for erfaringa mi frå Still Light tunikaen var også at den vart større enn forventa. 


Eg er ikkje så glad i sommarfuglermer og valde difor å strikka rettstrikk fram og tilbake nedst på ermene og så sy saman med knapper som berre er til pynt. For å få ein slags heilheit strikka eg også 10 riller med rettstrikk nedst der eg delte framsida og basida i to.
Som Du Bedåre har lagt merke til så har eg brukt ei stor sikkerheitsnål i fronten for å få til v-utringing. V-utringing er meir flatterande til meg. Enkel og reversibel løysing.

For dei som lurer så er altså dette linken til oppskrifta. Eg fann også ei omsetjing til norsk, men har ikkje brukt den så de får forsøke å søka på designaren. Det var slik eg fann den. Her finn de han på Ravelry.

Garn: Drops alpakka og Tynn alpakka frå Du store alpakka

Pinnar: 4 mm

fredag 17. juni 2011

Hekla brudebukett

Valencia knits viste oss denne fantastiske brudebuketten frå eit bryllup i Portland. For ein fantastisk søt ide. Eg falt pladask og klarte ikkje noko anna enn å dela han med dykk.

torsdag 16. juni 2011

Er det sommar?


Det kan ein sjølvsagt av og til lura på. Difor går det heilt fint å strikka ullklede framleis. Strikker framleis på Tubey. Har no byrja på sjølve bolen og så langt er eg nøgd. Det var litt kjedeleg å strikka ei så lang strømpe som trengs for å dekka ryggen min og båe armane.

I mangel på eigne strikkeprosjekt å blogga om så viser eg heller den søte toppen mor mi har strikka og hekla til Litjpia. Viss været held seg slik det var på måndag og i dag så kan vi jo håpa på at den kan brukast i år. Tysdag hadde vi nesten vinter. Det er litt misstrøstig.

Har elles byrja eit massivt oppryddingsarbeid og arkivering av epostane mine. Det slo meg plutseleg at eg håper ein innfører arkivering i skulen no som alt vi produserer og får tilsendt skal inn på ei datamaskin. I tillegg håper eg touch-metoden vert innført på skulen. No sit jo alle med tastatur framfor seg, og alle skal nytta det i dagleglivet og på arbeid. Trur maskinskriving må ha vore det luraste valfaget et nokon gong har tatt. Det er ganske kjekt å kunne skriva utan å sjå på tastaturet.

Puh, skjønar de kor lite eg har å bidra med på denne bloggen for tida? He, he, vel min grøne genser veks og vonleg kan han ikkje nyttast før til hausten.

lørdag 4. juni 2011

Tubey


Har gått bananas på Ravelry og funne haugevis av ting eg kunne tenkja meg å strikka - til meg sjølv. Før har det vore mykje barnestrikk, men det er litt kjedeleg i lengda trass i at det sjølvsagt går rimeleg raskt. Ikkje minst sidan Litjpia får så mykje strikkating av bestemødrene at eg ikkje gidd å konkurrera med dei.

Vel, no har eg i alle fall funne eit nytt mønster på Ravelry  og Knitty - Tubey. Eg strikker storleik L, men bruker pinne 4 i staden for 5. Trur eg må strikka litt laust med tanke på at L var aaaalt for stort då eg strikka Still Light Tunikaen. Så langt er eg i alle fall veldig nøgd med å ha gått ned i pinnestorleik for så langt har eg i alle fall fått den ynskte close fit som eg hadde lyst på til ermene.


Puh, det er ei ganske lang strømpe som skal strikkast til ermer og øvre side av ryggen, men det går rimeleg raskt heldigvis. Har også byrja å vinna over aversjonen min mot 5-pinnar også.

Pinnar 4 
Drops alpakk - oliven-/mosegrøn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails