Sider

søndag 30. januar 2011

Rillestrikka kåpe

Det har vore dårleg med blogginga i januar. Influensaen tok fyrst litjpia og så heiv den seg over på meg. Då var eg litt desperat for vi skulle reisa til Gran Canaria tre dagar seinare. It called for desperate measures så eg luska meg til næraste apotek og kjøpte Tamiflu. For å vera heilt ærleg så har eg ikkje hatt noko særleg tru på Tamiflu, men det hadde faktisk ein bra effekt. Eg var eigentleg berre sjuk i 3 dagar. Rett nok var eg litt halvvegs dei fyrste to dagane i syden, men kven bryr seg om det når ein ligg ved eit basseng og velter seg i sola.

Vel, vel, nok sjukdomsprat.Her er ein av mine favorittar. Diverre såg eg fyrst etter at eg hadde strikka alt bortsett frå ermene at eg hadde strikka dei på litt vel store pinnar så den vart litt vid. Heldigvis er ho som har fått den litt meir breidskuldra enn litjpia som står modell her.

Garnet eg har nytta er Cortina frå Sparkjøp. Det har forbausande fine fargar til Sparkjøp-garn å vera og kostar berre 12,50 per nøste. 

lørdag 8. januar 2011

Ny jakke og lue med daisies

Dette er vel ein av dei få oppskriftene eg har skrive ned, og eg liker å laga nye kombinasjonar av fargar på dette mønsteret. Modellen er også veldig fin på. Ermene ser litt store ut i forhold til bolen tykkjer eg sjølv når ein ser den på ein hengar, men bolen sit utruleg fint på kroppen og då kjem også dei litt vide ermane til sin rett. 


Denne gongen har eg også laga nokre daisies på ermene. I tillegg har eg laga ei lue delvis etter mønster av Myk start sitt mønster. Eg har laga ein annan versjon før.Eg hadde kjøpt noko Baby wool garn på Stoff og stil som eg brukte til denne jakken. Eigentleg hadde eg tenkt å ha blått på heile ermene og bolen, men etter å ha strikka eitt erme såg eg at eg ikkje hadde nok så då endra eg plan og tok til dei to nøstene med lilla eg hadde. Eg hadde allereie strikka nedre delen av bolen med daisiane så eg heldt meg til ideen med mansjettar og volangane i blått. I tillegg måtte eg legga til nokre rekker med daisies på ermene for å drøya garnet. Til slutt viste det seg å vera eit fint val. Det var artig med litt meir variasjon.

E

søndag 2. januar 2011

Strikkeåret 2010


Så var nok eit år til ende. Sjølv om det kjennest som i går så har det unekteleg skjedd mykje sidan same tidspunkt i fjort og for ikkje å tenkja på i forfjor. I forfjor hadde eg fått vita for 4 dagar sidan at eg hadde vorte mor til ei lita jente. 2. januar ringte eg på barnevognannonsar på raud vogn på Finn for å få kjensla av at adopsjonen hadde materialisert seg meir enn berre eit bilde av ei lita jente. 

I dag har vi vore på juletrefest og ho dansar rundt og snakkar som ein foss i ei blanding av bergensk, trøndersk og nordnorsk. Det er eit herleg liv.

I 2010 trur eg at eg har hatt 44 prosjekt på pinnane. Det er takka vera dei 11 vottepara eg produserte før jul at talet steig sopass. I forhold til nokre av storstrikkarane her inne kjenner eg meg som ei sinke. Av alt eg har strikka er visst berre to av prosjekta til litjpia. Ho har derimot fått 4 strikkeplagg til jul og ei kofte er på veg frå besta så det er ingen fåre. 

Collagen inneheld ikkje på noko sett og vis alle prosjekta, men det er eit lite og ganske representativt utsnitt.

GODT NYTT ÅR TIL ALLE SOM STIKK INNOM!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails