Sider

mandag 17. oktober 2011

Fritt etter Fana


Sidsel J. Høivik har laga nokre fine boleroversjonar av både Fanakofta og Setesdalskofta. 
Eg har sett på dei tidlegare, men no fekk eg plutseleg ånden over meg og smatt innom Husfliden i dag for å handla Finullgarn.
Valet fall på Fanakofta. Kunne jo ikkje verta anna når eg trass alt bur i Bergen.
Eg har så vidt kome igang og her ser de fargevalet. Hovudfargane er ubleika kvit og mosegrøn.
No maser Litjpia om at ho og vil ha. Enno er mor den største helten.


8 kommentarer:

 1. Fanakoftemønsteret er gammelt og fint. Spennende å se denne versjonen ferdig. Jeg hadde brun og gul fanakofte som barn og har strikka både genser og kofte i rødt og hvitt som voksen. Lykke til med arbeidet!

  SvarSlett
 2. Skønne farver du har valg. Håber du viser frem undervejs. Jeg har længe haft lyst til at strikke "Setesdal" og jeg tror det bliver et projekt i juleferien :)

  SvarSlett
 3. Flotte jakker for dei som har ein kropp til det :) Eg likte denne jakka då eg såg mønsteret i eit julehefte,trur eg det var. Gledar meg til å sjå di ferdig. Og ja du må strikke ei til jentungen og:) Ha ei fin veke.

  SvarSlett
 4. Fint! Jeg liker Fana mønsteret. Har faktisk ei ferdig strikka kofte i skapet som kun mangler knapper. Nå er endelig Pickles bok og strømpe på vei til deg! Beklager at jeg har vært så treg.... :)

  SvarSlett
 5. Spennende! Tipper den blir kjempefin. Og du har nok enda noen år igjen som den største helten! Jeg derimot, har begynt å falme. Spesielt utomhus..

  SvarSlett
 6. Lykke til!! Fanamønsteret er det fineste mønsteret syns æ. Denne er en arti variant!

  SvarSlett
 7. Den var nice! Skal du strikke bolero eller kofte? Fekk lyst på ein litt alternativ fanagenser sjølv no, men eg trur eg har nok av både kofter, strikkagensere og strikkeprosjekter :O)

  Lykke til!

  Stinstrikk

  SvarSlett
 8. Ja, heilt einig. Fanamønsteret er ein av favorittane mine. Eg skal laga denne boleroen, men eg skal laga han litt lengre i ryggen ved å leggja til rutekanten over stjernene slik som det er på ermene.

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails