Sider

onsdag 16. februar 2011

Biltjuveri


Kjenner eg er litt grinete for tida. Det er ikkje artig når nokon stel bilen din. Sjølv ikkje når den kjem til rette. For det er så mykje arbeid som følgjer med. Mellom anna er ein nøydd til å hengja på politistasjonen for å få meldt saka, og dei er naturleg nok av og til opptekne med meir alvorlege saker enn eit simpelt biltjuveri av ein bil som har kome til rettes og som ikkje har skada nokon på vegen.

Eg kom heim fredag etter å ha vore vekke i over eitt døger og såg at bilen i alle fall ikkje sto i gata. Er det då nærliggjande å tru at den er stolen eller er det berre eg som er surrete i hovudet og har satt han frå meg ein annan stad? Då politiet byrja å ringja skjøna eg at eg ikkje var så surrete alikevel diverre. 

Bilen sto kopla og ulåst på Laksevåg. No står den på verkstad.

Sidan eg faktis er surrete og tydelegvis burde ha litt betre oversikt over forsikringane mine så viser det seg at eg har full kasko på ein 13 år gamal bil.... Øh, ikkje spesielt økonomisk, men no er det i alle fall slik fatt. Det kan kanskje koma heldig ut.

Eg er i grunnen glad i den fyrste bilen eg kjøpte og som har køyrd meg gjennom nesten heile Sogn og Fjordane og andre delar av landet fullasta av baggasje, møblar, syklar og dets like. Full av smular og anna drit som hoper seg opp på vegen har den vorte, men likevel min kjære bil.


5 kommentarer:

 1. Forstår godt at du er lei. Slike ting er kjedeleg sjølv om den kom til rette. Ha ei fin helg og kos deg.

  SvarSlett
 2. aiaiai, så kjedelig med biltyveri da......;( ekkelt når andre trør over dine private grenser og stjeler (har selv hatt to innbrudd i gamlebilen min :( ). Godt du ikke savnet den så veldig før politiet ringte da ;)

  SvarSlett
 3. FAder så unødvendig! Det er superirriterende. Noen stjal sykkelen min (15 år gammel sykkel med rust og kurv) og det irriterer meg ennå, to år etter.

  SvarSlett
 4. Så kjipt! Flaks med kaskoen... Jeg hadde også et "nært" forhold til vår forrige bil, som vi hadde fra den var ny, gjennom flere småbarnsperioder og som fungerte som familiebil for oss fem - enda det var en Yaris.. Da vi først fikk fingen ut, derimot, tok det ikke lange tiden før den ble glemt.. Nå er jeg glad i Avensisen, som har god plass til oss, så lenge vi ikke må fylle opp med fullt campingutstyr og sånto. Hundeburet tar den ekstra plassen i bagasjerommet.. ;-)

  SvarSlett
 5. Takk for hyggeleg omtanke. Irriterande at dei ikkje kan la desse gamle skrapa våre i fred ja.

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails