Sider

søndag 20. juni 2010

Fjongt og reint på hytta til sommarferien/Spick and span in time for summer holiday

Sommarferien står for døra, og eg har ikkje gidda å planleggja meir enn at eg skal på hytta. Vi får dessutan selskap av mine to nieser på 9 og snart 7 samt mor mi som vanleg på desse tider av året. Faktisk har eg hatt dei på ferie sidan ho eldste var 15 mnd gamal. Mor mi hadde stort sett vaktarbeid så eg måtte både stå opp og leggja det vesle vidunderet. Ein skikkeleg elddåp. Trur eg byrja kveldsstellet 10 min tidlegare for kvar dag som gjekk. Men både ho og eg overlevde, og tok ikkje skrekken.

Onkelen min skal no flytta inn og ta over huset etter besteforeldra mine så det var på tide å tømma kott og skap før han kjem med sitt eige flyttelass. 

Det er utruleg kva eit hus kan romma, og artig å sjå kva for skattar og gamle minner som dukker opp. 

No har eg frakta ting heim og i dag tok vi turen til Tysse for å gjera klårt huset og hagen. Det var mildt sagt overgrodd etter kvart i hagen.

Kottet til bestemor og bestefar er no tømt for gamle filleryer som de kan sjå biletet. Nostalgisk og praktisk. I tillegg fann eg den fine vesle hylla gøymd bort i kjellaren.

In due time my mum and I went to the cottage today to prepare everything before the summer holiday. We always spend at least a week with my nieces. Since the eldest who is now 9 years old was 15 months I have looked after her for at least a week. The first summer I started preparing her for bed about 10 min earlier every day. Ha, ha, both she and I survived and it didn't stop us from doing it again every year to come.

We have also brought a lot of stuff from my grandparents house. I love the old mats and nick nack.

2 kommentarer:

  1. Så spennende med alt man finner i gamle hus! Snille Mette, kan du ta noen flere bilder av den flotte puta? Syns den ligner litt på den Trude har laget mønster til her: http://trikoter.blogspot.com/2010/02/trudes-runde-retropute.html

    SvarSlett
  2. Det må eg prøve å få til Judith for det er så absolutt den same puta. Bestemora mi hadde to og mor mi tok den andre. Ho laga litt ulike versjonar av pynt i midten, men elles er det den same puta.

    SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails