Sider

fredag 14. mai 2010

Trønderbunaden til litjpia er ferdig

Snart er det 17. mai og no kom mor mi med den fine strikka trønderbunaden til litjpia.

Trønderbunad kan jo finnast i tre fargar; raudt, blått og grønt. Sjølv har eg blå og i år beit eg i det sure eplet og fekk sydd ut bunaden min. Det er nokre kilo sidan eg var konfirmant og må innsjå at matchvekta aldri vert som då.

Litjpia får grøn bunad. Då eg var konfirmant var det heilt ute å ha grøn bunad. Kvifor veit eg ikkje heilt. Vi var også beinharde på at blonde skulle ha blå og dei med mørkt hår raud. Viss, vass, sjølvsagt, men difor har eg altså blå bunad trass i at yndlingsfargen min i dag er raud.

Den strikka versjonen er ein ganske nøyaktig kopi av orginalen, og det er linfor i vesten.

Etter 17. mai skal eg koma attende med bilete in action.

My mother came for our national day 17th og May. It is a day were very many use our different types of national dresses. My mother has knitted a copy of the national dress from mid Norway around Trondheim. It is a very true copy of the original with a linen lining in the vest. The original comes in red, blue or green. Mine is blue and now my little girl had a green one. I will come back with photos of the dress in action after 17. May.

9 kommentarer:

 1. Nydelig! Flott farge også.
  Det mønsteret ville gjort seg som jakke også!

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner jeg blir helt varm i trønder hjertet mitt. Noe så nydelig. Jeg kjørte forbi butikken som har den strikkede trønderbunaden på onsdag, men den var da stengt. Jeg selv har rød trønderbunad, og gleder meg til mandag når jeg skal ha den på :D prinsessen din kommer til å bli fantastisk nydelig i bunaden.

  SvarSlett
 3. Så fin!! Jeg synes Trønderbunad er kjempefint. Håper vi får se bilde av vesla i denne flotte drakta. Jeg tror jeg avstår fra bunad i år. Kombinasjonen litt trang, lys bunad, gutt på snart to og dugnad på skolens arrangement gjør at jeg nok velger noe mer praktisk. Dere må ha en flott 17.mai!

  SvarSlett
 4. Wow, verkeleg imponerande! Finst det strikkeoppskrift på bunaden, eller strikka mor di på frihand? Kva garn er det?

  SvarSlett
 5. Hyggelege meldingar :-). Oppskrifta er å få på Tråsnella på Orkanger og garnet er Rauma finull. Det kjem i ferdige mønsterpakkar med linstoff og hemper osv.

  SvarSlett
 6. Flott bunad,nydelige farger

  SvarSlett
 7. For et fantastisk prosjekt! Jeg digger trønderbunaden din!!!!!! Og for ei vakker jente! Både i bunad og ellers=D

  SvarSlett
 8. Hei.
  Jeg vet ikke om du blogger mere, men bildet av den flotte bunaden til dattera di, er lagt ut på Finn, under trønderbunad. Der står det at det er en bunad str 36-38, brukt under 10 ganger, og selges til ca 14 000.

  Tonje.mandal@gmail.com

  SvarSlett
 9. det er vel ikke mulig å få tak i oppskrift til denne i str 92?

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails