Sider

torsdag 6. mai 2010

Kaffe Fassett sine valmuer på jentejakke

Dette var rosajenteprosjektet mitt i vår. Diverre har det tatt litt lengre tid enn eg tenkte. I det heile har det faktisk vore litt mindre strikking i det siste. Det vart så lyst og deilig ute. I tillegg har eg skrive på ein hersens stipendsøknad for vonleg å få gjort ferdig ph.d'en min. Lyspunktet i den samanhang er jo at eg endeleg fekk publisert den fyrste artikkelen på vegen til ph.d no i mai. I etterkant har det også vore litt presseinteresse. Slik er det når ein skriv om kontroversielle tema.

Vel, tilbake til jakken. Det er jo ein orgie i rosa og andre pastellar. Slik vert det når ein lar jenta bestemma sjølv, men hadde eg ikkje gjort det så hadde jakka hamna i skapet. Til slutt tykte eg dessutan at ho vart riktig så sukkertøyfin. Jenta er berre 4 år, men lang så eg strikka den i størrelse 6 år. Eg har brukt Nøstebarn sin rullegenser som mal for masker osv. Som knappar har eg brukt nokre knappar eg har trekt sjølv og nokre gule knappar.

It has been very low on the knitting lately due to trying to get a grant to finish my Phd. Luckily in May my first research article also got published with a bit of press interest to follow. That is what happens when you venture into abortion research. 

Finally I finished the jacket with persian poppies though. I used Nøstebarn's Rullegenser as a base for stitches etc but I altered the sleeves. I love this frilled fringe. The theme is completely pink and pastel colours to make the 4 year old happy. If not it would only have stayed in the closet I'm afraid. In the end I am quite happy about it even though it is very girly.

5 kommentarer:

 1. Denne ble fin!
  Er helt enig i at ungene må få bestemme, de skal jo like det for å bruke det. Dessuten er det jo en del av skapeprosessen, så kanskje det å velge selv nå, kan motivere til å lage noe selv etterhvert?
  Gratulerer med artikkelen, så spennende!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med publisert artikkel! Det ligger det mye arbeid bak. Og flott med pressedekning, det er viktig med forsking i media (ikke baaaare Eia og kumpaner...)

  Og noen kameler i fargeveien må man vel svelge? Jeg har endel hårete å svelge i årene som kommer.

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med publisering, det er virkelig stort :D Håper jeg kommer dit en dag også, men en ting om gangen :) Stilig jakke :D

  SvarSlett
 4. Åh, så hyggeleg de er: Heilt einig i at Eia og gjengen har fått ufortjent mykje plass, og det er tidvis også forvrenging av forskning....

  SvarSlett
 5. Du skryter av at jeg er produktiv - synes du også får gjort ganske mye (som nok er hakket mer krevende og viktig enn et skarve lappeteppe....). Jakka ble veldig fin! Håper alt er bra med dere og at dagene i barnehagen er gode både for godjenta og deg.

  SvarSlett

Eg set alltid pris på kommentarar sjølv om eg ikkje får svart kvar og ein.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails